“In een retraite leer je wennen aan de oneindige ruimte van je eigen geest”

Retraite

Van 18 – 21 mei 2023 organiseer ik een 4-daagse retraite op een prachtige locatie. Retraites en meditaties zijn momenten waarin je die naar buiten gerichte oriëntatie met alle lijnen die je naar de wereld hebt lopen, loslaat. Zo kun je zinken in iets dat dieper en fundamenteler is dan het hele panorama aan betrokkenheid dat je normaal gesproken met de wereld hebt. In retraites gaat het vooral om thuiskomen. Thuiskomen is het leren kennen van de aard van jezelf, je bewustzijn, je geest. En daarin rusten. Daardoor vindt een ontspannings- en herstructureringsproces plaats van je hele wezen, op allerlei niveaus. Het hele fijne van een retraite is dat de situatie zo is ingericht dat dit kan gebeuren.

Informatieochtend 
16 april 2023

 

Tijdens deze informatieochtend sta ik met je stil bij het onderwerp retraite: wat betekent het om op retraite te zijn? Hoe ziet een retraite dag eruit? Welke rol speelt stilte? Naast informatie uitwisseling mediteren we ook met elkaar, zowel bewegend, visualiserend als zittend, en kun je aan den lijve ervaren hoe dat voor je is.  

Voor wie?
Deze informatieochtend is voor iedereen toegankelijk die interesse heeft of overweegt om mee te doen met de retraite van 18-21 mei en eerst even wil kennismaken met mij, het aanbod en thema. Er is gelegenheid om vragen te stellen. 

Data: zondag 16 april 2023 
Tijd:
10.30 – 13.00 uur
Locatie: 
Tuinkamers, Doelenstraat 28A, Utrecht

Kosten: € 20,- inclusief 21% BTW

AANMELDEN

Voorjaarsretraite ‘de 4 gebaren van Verlichting’
18 t/m 21 mei 2023
Samaya klooster Werkhoven


In deze 4-daagse retraite zullen we de meditatie beoefening in fases inrichten volgens ‘de vier gebaren van Verlichting’.

1. Zitten als een berg: contact maken met inherente roerloosheid
2. Rug als een rivier: de lustvolle nectar bevrijden
3. Zegening ontvangen: contact maken met de heilige Spiritdimensie
4. Compassie: de tederheid en warmte van je hart uitbreiden om de wereld daarin op te nemen.

In de fase van ‘zitten als een berg’ laat je de voorwaartse drang van je geest los. Je laat jezelf neer op de plek waar je bent, je komt tot stilstand en maakt contact met hoe het nu is. Daarmee verbind je je weer met de aarde en kan de oneindige rust en onbeweeglijkheid van de aarde in jou oprijzen.

In de fase ‘rug als een rivier’ word je vloeibaar zoals een rivier is. Het is het totaal loslaten van pantsering, vasthouden en beklemming. Je laat ieder zelf- en lichaamsbeeld los en maakt contact met de stroming van je gevoel. Je dompelt jezelf daarin onder, je wordt de rivier. 

In de fase ‘zegening ontvangen’ staat het verbinden met de heilige presentie van Inspiratie centraal. Je stemt je af op de Spirit en opent je voor de Liefde die daarvan uitgaat.

In de laatste fase ‘compassie’ laat je je Hart de wereld omvatten, het compassievol omvatten van de wereld. Daarmee geef je ieder besef van territorium op en realiseer je je hoe je met alles en iedereen verbonden bent.

Voor wie?
Deze retraite is geschikt voor zowel beginnende als getrainde beoefenaars. 

Data: 18 t/m 21 mei 2023
Tijd:
op 18 mei start het programma om 11 uur. Op 21 mei eindigen we om ca. 16 uur.
Locatie: 
Conferentieoord (voormalig slotklooster) Samaya te Werkhoven.

Het tarief bestaat uit 2 delen: trainingskosten en verblijfskosten.

Trainingskosten 4-daagse voorjaarsretraite:
Particulieren: € 365,- inclusief 21% BTW

Zelfstandige professionals: € 365,- exclusief 21% BTW
Vergoed door werkgevers: € 438,- exclusief 21% BTW
Tarief voor studenten (MBO/HBO/WO) en sociaal minimum: € 292,- (20% korting op de prijs van particulieren). Beperkt aantal plekken beschikbaar.

Verblijfskosten 4-daagse voorjaarsretraite:
O.b.v. een gedeelde kamer met 1 ander persoon: € 485,-

O.b.v. een 1-persoonskamer: € 570,- (op basis van beschikbaarheid)

Deze kosten zijn inclusief volledige verzorging, toeristenbelasting en 9 % BTW. Er wordt – heel goed – uitgebreid biologisch vegetarisch gekookt. Als je in 2 termijnen wilt betalen, geef dat dan aan bij je aanmelding.

De prijs van het verblijf is volgens prijspeil 1 januari 2022. Wanneer blijkt door stijgende (energie)prijzen een hoger bedrag bij mij in rekening wordt gebracht, ben ik genoodzaakt om deze meerkosten door te berekenen.

AANMELDEN