“In een retraite leer je wennen aan de oneindige ruimte van je eigen geest”

Hemelvaart retraite 9 -12 mei 2024

De vier gebaren van verlichting

 

In deze 4-daagse retraite zullen we de meditatie beoefening in fases inrichten volgens ‘de vier gebaren van Verlichting’.

1. Zitten als een berg: contact maken met inherente roerloosheid
2. Rug als een rivier: de lustvolle nectar bevrijden
3. Zegening ontvangen: contact maken met de heilige Spiritdimensie
4. Compassie: de tederheid en warmte van je hart uitbreiden om de wereld daarin op te nemen.

In de fase van ‘zitten als een berg’ laat je de voorwaartse drang van je geest los. Je laat jezelf neer op de plek waar je bent, je komt tot stilstand en maakt contact met hoe het nu is. Daarmee verbind je je weer met de aarde en kan de oneindige rust en onbeweeglijkheid van de aarde in jou oprijzen.

In de fase ‘rug als een rivier’ word je vloeibaar zoals een rivier is. Het is het totaal loslaten van pantsering, vasthouden en beklemming. Je laat ieder zelf- en lichaamsbeeld los en maakt contact met de stroming van je gevoel. Je dompelt jezelf daarin onder, je wordt de rivier. 

In de fase ‘zegening ontvangen’ staat het verbinden met de heilige presentie van Inspiratie centraal. Je stemt je af op de Spirit en opent je voor de Liefde die daarvan uitgaat.

In de laatste fase ‘compassie’ laat je je Hart de wereld omvatten, het compassievol omvatten van de wereld. Daarmee geef je ieder besef van territorium op en realiseer je je hoe je met alles en iedereen verbonden bent.

AANMELDEN

Praktische informatie


Voor wie?

Deze retraite is geschikt voor zowel beginnende als getrainde beoefenaars. 

Data: 9 t/m 12 mei 2024
Tijd:
op 9 mei start het programma om 11 uur. Op 12 mei eindigen we om ca. 16 uur.
Locatie: 
Conferentieoord (voormalig slotklooster) Samaya te Werkhoven.

Het tarief bestaat uit 2 delen: trainingskosten en verblijfskosten.

Trainingskosten:
Particulieren: € 395,- 

Zelfstandige professionals: € 395,- 
Vergoed door werkgevers: € 675,- 
Tarief voor studenten (MBO/HBO/WO) en sociaal minimum: € 316,- (20% korting op de prijs van particulieren). Beperkt aantal plekken beschikbaar.

Verblijfskosten:
O.b.v. een gedeelde kamer met 1 ander persoon: € 510,-

O.b.v. een 1-persoonskamer: € 600,- (op basis van beschikbaarheid)

Deze kosten zijn inclusief volledige verzorging en toeristenbelasting. Er wordt – heel goed – uitgebreid biologisch vegetarisch gekookt. Als je in 2 termijnen wilt betalen, geef dat dan aan bij je aanmelding.

De tarieven zijn vrijgesteld van BTW doordat mijn leerruimte is geregistreerd in het CRKBO register.

Annuleringsregeling:

Er worden geen kosten berekend bij annulering tot twee maanden voor aanvang van de retraite. Vanaf 2 maanden vóór aanvang is 25% van de kosten verschuldigd. Bij annulering vanaf 1 maand vóór aanvang is 50% van de kosten verschuldigd. Vanaf 2 weken vóór aanvang is 100% van de kosten verschuldigd.

De prijs van het verblijf is volgens prijspeil 1 januari 2023. Wanneer blijkt door stijgende (energie)prijzen een hoger bedrag bij mij in rekening wordt gebracht, ben ik genoodzaakt om deze meerkosten door te berekenen.

AANMELDEN