“Kijk in je eigen licht”

De eerste stap

Er zijn momenten in je leven dat het niet loopt zoals je graag zou willen. Je bent bijvoorbeeld in moeilijkheden geraakt omdat je een grote klap in je leven moest verwerken, zoals een overlijden, een scheiding, relatieproblemen, frustraties op het werk, overspannenheid of ziekte.

Of er is meer een algemeen gevoel van ontevredenheid over je leven zonder dat je een duidelijke oorzaak hiervoor kunt aanwijzen. Alles gaat eigenlijk goed, maar je mist diepgang in je leven. En je hebt behoefte met een frisse blik de balans van je leven op te maken en waar nodig een nieuwe koers in te slaan. Zijnsgeoriënteerde begeleiding is voor dergelijke vraagstukken zeer geschikt.

Zelfherkenning boven zelfcorrectie

Daar waar jij zin hebt gekregen om je mouwen op te stropen en aan de slag te gaan met je problemen en vraagstukken, zal ik je uitnodigen om een pas op de plaats te maken. En stil te gaan staan bij hoe het werkelijk met je is. Je leert om met een niet-veroordelende blik bij jouw huidige situatie aanwezig te zijn. En op een respectvolle en liefdevolle manier naar je geschiedenis en gewoontepatronen te kijken. Je bent bereid om de onbedekte waarheid over jezelf met een milde blik onder ogen te zien. Dat is compleet anders dan de wijze waarop je normaal gesproken met jezelf omgaat. Normaliter wil je weg van waar je bent, of er juist naar toe. Je leert deze wegduw- en hechtbewegingen te herkennen en aanwezig te zijn bij hoe het is.

Je wordt zorgelozer en levenslustiger

Het frisse van deze blik is dat je wordt uitgenodigd om je te oriënteren op wie je nu bent, vrij van de beperkingen van het verleden, in plaats van op wie je geworden bent op basis van je geschiedenis. Je waarneming kan zich dan openen naar een vrij perspectief waardoor je blik, gevoel en gedachten ruimer worden dan het niveau van het probleem zelf waar je tot dan toe in gevangen zat. Het voordeel van deze manier van waarnemen is dat je losser komt van je problemen, je valt er niet meer mee samen. Maar dat is niet het enige: je wordt zorgelozer, helderder, krachtiger, liefdevoller, levenslustiger en realistischer. Je innerlijke waardigheid, relativeringsvermogen en humor worden wakker gemaakt. En je raakt vertrouwd met je natuurlijke wijsheid en gevoeligheid en leert die tot uitdrukking brengen in je leven.

Toepassing in dagelijks leven

Om de vrijheid die  je ervaart, op de punten waar je normaal gesproken gevangen bent, te kunnen actualiseren in je leven vraagt beoefening. Zijnsoriëntatie is een pad van verlichte levenskunst. Een pad verwijst naar beoefening. Door meditatie en visualisatie oefeningen onderhoudt je het contact met jouw vrije dimensie. Je maakt kennis met een ruimer bewustzijn dat voorbij je geconditioneerde geest gaat. Daarom vraag ik als je bij mij in begeleiding komt, om dagelijks zelf te mediteren. Mijn meditatiecursussen zijn hiervoor erg behulpzaam. Daarnaast is ook goede zelfzorg belangrijk: gezonde voeding, bewegen, voldoende rust, inspiratie en lummeltijd. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat je zelf in staat leert te zijn contact te maken met die dimensie die nooit gebonden is geweest. En dat is een groots geschenk aan jezelf!

AANMELDEN

Kennismaken en intake

Ben je geïnteresseerd in wat persoonlijke begeleiding voor jou kan betekenen, meld je dan vrijblijvend aan voor een kennismakingsgesprek. In het gesprek verkennen we jouw vraag of motivatie om in begeleiding te gaan en vertel ik meer over mijn werkwijze. Vervolgens besluiten we al dan niet om met elkaar verder te gaan. Indien je in begeleiding komt, wordt het kennismakingsgesprek in rekening gebracht.

Een sessie duurt 60 minuten.

Tarieven:
Particulier: € 97,50
Zelfstandige professional: € 97,50
Werkgever: € 130,-
MBO/HBO/WO studenten: € 55,-

De tarieven zijn vrijgesteld van BTW doordat mijn leerruimte is geregistreerd in het CRKBO register.

Een afspraak kan kosteloos minimaal 48 uur van te voren worden geannuleerd. Bijzondere omstandigheden worden niet in rekening gebracht.

AANMELDEN

“In het oog van de storm,
vind je de Rijkdom van je wezen”

Ervaringen

Jij hebt mij mijn vrije, open ruimte laten ervaren. Ik leefde vanuit mijn ingesleten, beperkende, subjectieve gedachtewereld. Ik voelde me opgejaagd, verdwaald, niet goed genoeg en er waren altijd beren op de weg. Goed, dat moest ik nog worden. Leven vanuit mijn vrije, open ruimte voelt voor mij als thuiskomen, als echt leven vanuit mijn ware aard. Ik hoef niet op weg, ik zie dat ik al goed bén. Ik ben me lichter gaan voelen, ruimer, ontspannender, liefdevoller en krachtiger. En ik sta meer in verbinding met mijn levenslust, inspiratie en creatiedrang. Ik zie ook dat als ik niet oplet, ik weer vanuit mijn projecties leef. Enkel heel veel beoefening baart levenskunst. Ik ervaar de sessies bij jou als het mooiste cadeau dat ik mezelf heb kunnen geven.

Fee