Online meditatie in tijden van corona

Vanaf 13 april kun je 3x per week meedoen met de online meditatie

In de periode dat we  allemaal zoveel mogelijk thuis moeten blijven en afstand van elkaar dienen te houden, kunnen we toch samen mediteren ter inspiratie en ondersteuning in deze roerige tijden. Ook als je nog nooit eerder hebt gemediteerd en juist nu de behoefte voelt of nieuwsgierig bent en de tijd ervoor hebt. We ontmoeten elkaar online via het platform zoom.us. In deze online meditatie doen we zowel bewegende als zitmeditatie. Ik bereid elke keer een nieuwe meditatie voor.

Maandagochtend: 08.00 – 09.00 uur

Dinsdagavond: 19.30 – 20.30 uur

Vrijdagochtend: 09.00 – 10.00 uur

Wil je meedoen? Meld je dan hieronder aan. Ik stuur je per mail de link naar de bijeenkomsten en een toelichting hoe je kunt meedoen. Je bepaalt zelf wanneer je een bijeenkomst wilt bijwonen en dus inlogt.

Iedereen is welkom, met en zonder meditatie ervaring.

Kosten
De kosten bedragen €9,- per bijeenkomst. Ben je financieel zwaar getroffen door de corona-crisis? Dan betaal je wat je kunt bijdragen. Aan het eind van de maand stuur ik een betaalverzoek. Je houdt zelf je deelname bij en bepaalt zelf het bedrag.

AANMELDEN

Alle data op een rij:

(De online meditaties gaan in ieder geval door zolang de maatregelen van social distance van kracht zijn)

Maandag 4 mei
Dinsdag 5 mei
Vrijdag 8 mei
Maandag 11 mei
Dinsdag 12 mei
Vrijdag 15 mei
Maandag 18 mei
Dinsdag 19 mei

Ervaringen

Liesbeth, je hebt een fijne manier van lesgeven en hebt een bepaalde capaciteit om mensen op hun gemak te stellen en zich prettig bij je te laten voelen. Zich open te stellen naar je. Dit vond ik zelf erg belangrijk tijdens de lessen. De meditatielessen hebben iets veranderd in mijn dagelijkse leven: de teksten die je gebruikte waren inspirerend waardoor ik probeer me bewuster te zijn van mezelf, mijn gedachten en gevoelens.

Eke

Fijn was het om telkens in een geïnspireerde omgeving te vertoeven en te bewegen, om samen stil te zijn, om even uit de eeuwige to-do-lijst te zijn. ‘Laat het waar zijn’ is een zin die me in het dagelijks leven heeft geholpen iets lastigs gewoon waar te laten zijn; dat was heel ontspannend. Net als ‘Je kunt er niet naar toe, je bent er al’. Dank voor jouw enthousiasme en gedrevenheid bij het geven van je cursussen.

Annemiek

Voor mij was de kennismaking met meditatie zo bijzonder. Ik heb een heel aantal momenten een kant van mezelf gevoeld/gezien die ik niet kende. Ik heb Liesbeth en haar lessen ervaren als open, warm, betrokken, diep, gastvrij en gezellig. Ik zie dat iedereen zich op z'n gemak voelt. Liesbeth laat antwoorden op zich inwerken voordat ze reageert, dat zouden meer mensen moeten doen. Ik ben blij met deze training en zal Liesbeth zeker aanbevelen bij vrienden.

Paul

Mijn behoefte was om mezelf vaker te herinneren dat ik al vrij ben. In mijn dagelijks leven gaat mijn gevoel van stress al snel met me aan de haal en vergeet ik nogal eens me de rijkdom van Zijn te herinneren. Door de meditatie in beweging en visualisaties werd ik mij meer bewust van mijn dagelijkse patronen en verkramping. Door de meditatielessen realiseer ik me meer dan voorheen hoe nerveus ik ben; en dat alles er mag zijn! Liesbeth, je zet een fijne sfeer neer en stemt goed af op de ervaringen in de groep tijdens de meditaties.

Josje

Mijn doel vooraf aan de training was om zelfstandig een rustmoment in te bouwen, zodat daarna lichaam en geest rustiger is. Ik heb veel geleerd, maar ben ook veel vergeten door de ontspanning ;-). Ik heb de meditatielessen als een klein wonder ervaren. Ik heb veel gevoeld. Dat had ik zelf niet kunnen bereiken.

Bas