Leesretraite in tijden van corona – 6 weken

Vanaf vrijdag 17 april tot 22 mei kun je meedoen met de leesretraite van het boek ‘Zitten in Zijn – de kunst van meditatie’ 

In de periode dat we  allemaal zoveel mogelijk thuis moeten blijven en afstand van elkaar dienen te houden, kunnen we toch geïnspireerd samenkomen. Het lezen en verdiepen van een inspirerend boek leek mij daarvoor een prachtig medium. Ik organiseer daarom een leesretraite. In zes weken lezen we in een rustig tempo samen het nieuwste boek van Hans Knibbe ‘Zitten in Zijn – de kunst van meditatie’. In dit boek worden alle facetten van mediteren heel eenvoudig en precies uitgelegd. Elke fase van de meditatie komt uitgebreid aan bod. Niet alleen hoe je mediteert, maar ook wat de achterliggende reden is het op deze manier te doen. We komen wekelijks een uur online samen via het platform zoom.us. In deze online bijeenkomsten wisselen we uit wat we inspirerend, mooi, interessant of leerzaam vinden. Ik leid elke bijeenkomst kort in met een meditatie zodat we vanuit meditatieve afstemming aanwezig zijn bij elkaar.

Wil je meedoen? Meld je dan hieronder aan. Ik stuur je per mail de link naar de bijeenkomsten en een toelichting hoe je kunt meedoen. De hoofdstuk indeling staat hiernaast uitgeschreven.

Iedereen is welkom, met en zonder meditatie ervaring.

Voor wie?
Deze leesretraite is voor iedereen die interesse heeft in meditatie en/of Zijnsoriëntatie en geïnspireerd samen wil komen. Je hoeft geen meditatie ervaring te hebben om mee te kunnen doen.

Data en tijden
Data: vrijdagmiddag 17 en 24 april, 1, 8, 15 en 22 mei
Tijd: 13.00 – 14.00 uur
Locatie: online, vanuit jouw huis

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan de leesretraite.

Boek nog niet in huis?
Je kunt het boek ‘Zitten in Zijn – de kunst van meditatie’ bestellen via de Stichting Zijnsoriëntatie via deze link.

Cursus Zijnsgeoriënteerde meditatie
Tezamen met het boek is er een cursus Zijnsgeoriënteerde meditatie ontwikkeld van acht dagdelen. In deze cursus worden de meditatiefases die in het boek beschreven zijn aangeboden. Je krijgt de oefeningen uitgeschreven mee, zodat je ze ook thuis verder eigen kunt maken. Ook zijn er demonstratie video’s gemaakt. In het najaar zal ik deze cursus aanbieden. Je bent van harte welkom om datgene je gelezen hebt, in de praktijk te leren brengen. Mocht je interesse hebben in deelname, dan kun je me een berichtje sturen.

AANMELDEN

Hoofdstuk indeling per week:

Vrijdag 17 april: hoofdstuk 1 en 2
Vrijdag 24 april: hoofdstuk 3 en 4
Vrijdag 1 mei: hoofdstuk 5 en 6
Vrijdag 8 mei: hoofdstuk 7 en 8
Vrijdag 15 mei: hoofdstuk 9, 10 en 11
Vrijdag 22 mei: hoofdstuk 12 t/m 16