Jaartraining 2021-2022 

Deze jaartraining is voor mensen hun beoefening en inspiratie in Zijnsoriëntatie willen voortzetten en verdiepen. Het samen op pad zijn met een gelijkgestemde groep beoefenaren en leraar maakt deze jaartraining tot een heel rijke, stimulerende en kostbare plek. De jaartraining bestaat uit 12 trainingsdagen: twee Spirittraining weekenden, twee vaardigheidstraining weekenden en vier padbegeleidingsdagen.

Spirittraining 
Tijdens deze dagen staat het naar de voorgrond brengen van je al spontaan aanwezige, natuurlijke Spiritaard centraal; een wijze van Zijn die vele malen ruimer, stralender en liefdevoller is dan je gewoontezelf. De dagen geven de gelegenheid om te wennen aan je Spiritaard en om deze te belichamen in relatie.

Vaardigheidstraining
In deze training raak je vertrouwd met de Zijnsgeoriënteerde psychologie door ervaringsmatig zelfonderzoek en theoretische verdieping. Je leert je psychologische patronen kennen en begrijpen en traint in het begeleiden van jezelf vanuit een verhoogde optiek. Je onderzoekt nader de dynamiek tussen jouw strategisch zelf en jouw teruggetrokken zelf. Je gaat verkennen hoe het teruggetrokken zelf en het strategisch zelf in jou zich, keer op keer, niet willen verhouden met hoe het is; bijvoorbeeld door af te haken of zich juist in een situatie vast te bijten. Hierdoor ‘ontloop’ je onbewust ‘dat wat niet waar mag zijn in de relatie’. Door hier bij stil te staan, krijg je ook zicht op je leegteplekken en de contactsplitsing of contactkloof. En leer je om de gevoelens die hierbij horen als woede of angst te begrijpen als een gebaar in relatie. Ook herken je hoe jouw oorspronkelijk vrije levensenergie in gestolde vorm aanwezig is in neurotisch gedrag.

Padbegeleiding
Uitgangspunt is het integreren van het dagelijks leven in Vrijheid, in Verlichting. Wat kom je tegen als je je vrije aard als uitgangspunt van je leven neemt, hoe integreer je de inspiratie? Je onderzoekt je belemmerende psychologische patronen en zet deze in het Spiritlicht. In de groep word je op een persoonlijke en nabije manier begeleid bij het lopen van het Zijnsgeoriënteerde pad. Je leert je situatie te benaderen vanuit je wijsheidsgeest. Je krijgt zicht op gewoontes en leefpatronen die zich herhalen en je leert om passende antwoorden te vinden vanuit een liefdevolle en heldere blik. Je oefent in deze groep met het aangaan van open en constructieve relaties zodat relaties in privé- en werksfeer positief worden beïnvloed door dit nieuwe gedrag. Het is bijzonder en vruchtbaar om in deze groep aanwezig te zijn en op je gemak te raken met alles wat zich in relatie voordoet. Voor elke bijeenkomst bereid je een casus voor die je wilt verhelderen aan de hand van vooraf toegestuurde vragen.

Werkvormen in deze jaartraining zijn bewegende meditatie, zitmeditatie, energiewerk, visualisatie, oefeningen in twee- of drietallen. We werken zowel psychologisch als spiritueel.

Wil de aangereikte beoefening vrucht dragen dan is een stabiele, geïnspireerde, dagelijkse meditatie beoefening essentieel. Daarom is het zeer aan te raden om de cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie te volgen, naar het nieuwste boek van Hans Knibbe ‘Zitten in Zijn – de kunst van meditatie’. Deze verschillende leerruimtes bieden een mooie afwisseling en stevige verdieping op je pad.

Deze jaartraining is voor jou als je

  • jouw inherente vrijheid wilt ontdekken en van daaruit je leven vorm wilt geven
  • jezelf spiritueel en psychologisch wilt leren kennen en begrijpen
  • vanuit jouw ruimte, openheid en inspiratie wilt ontdekken waar het jou om gaat en wat je wilt in je leven en werk
  • bereid bent om een dagelijkse meditatiebeoefening te onderhouden
  • bereid bent om Zijnsgeoriënteerde literatuur en artikelen te lezen

Voorwaarden voor deelname
Je hebt ervaring met Zijnsoriëntatie, bijvoorbeeld door de cursus Gezonde Zelfliefde, Zijnsgeoriënteerde meditatie of een integratiegroep gevolgd te hebben of individuele begeleiding bij een leraar Zijnsoriëntatie.

Je hebt de intakevragen die je bij je aanmelding hebt ontvangen schriftelijk beantwoord en gemaild. Indien nodig of gewenst word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Je kunt altijd ook zelf een intakegesprek aanvragen.

De inspiratie/meditatie avonden worden in combinatie met de jaartraining van harte aanbevolen. Samen vormen ze een mooie basis en inspirerende ondersteuning bij het lopen van het pad.  

Praktische informatie

Jaartraining 2021 – 2022

Aantal dagen: 12 + 8 dagdelen (optioneel)
Trainingsweekenden: 25 en 26 september, 20 en 21 november, 12 en 13 februari en 21 en 22 mei 2022
Padbegeleiding dagen: zondag 31 oktober en 16 januari en zaterdag 2 april en 18 juni
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Locatie: De Tuinkamers, Doelenstraat 28 A, Utrecht

Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie – woensdagochtend groep najaar 2021 (optioneel):
Data: 27 oktober, 10 november, 1 en 15 december, 12 en 26 januari, 9 en 23 februari 2022 
Tijd: 
09.30 – 12.30 uur
Locatie: 
Tuinkamers, Nicolaasklooster, Doelenstraat 28A, Utrecht

Kosten:
Prijs inclusief Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie:
Particulieren: € 1749,- inclusief BTW
Zelfstandige professionals: € 1749,- exclusief BTW
Werkgevers: € 2109,- exclusief BTW

Prijs exclusief Cursus Zijnsgeoriënteerde Meditatie:
Particulieren: € 1440,- inclusief BTW
Zelfstandige professionals: € 1440,- exclusief BTW
Werkgevers: € 1800,- exclusief BTW

Tarief voor studenten (MBO/HBO/WO) en sociaal minimum: 20% korting op de prijs van particulieren

Termijnbetaling is mogelijk.

AANMELDEN

“Het idee dat vrijheid op een andere plek te vinden is dan waar je nu bent, is verwarring”