Integratiegroep Gezonde Zelfliefde


“Vanuit zorgeloze presentie wordt vanzelfsprekend handelen duidelijk!” (Longchenpa)

Je leert de opgedane kennis, ervaring en inzichten uit de cursus Gezonde Zelfliefde te integreren in je werkende- en privé leven.

Zijnsorientatie is een westers pad voor verlichte levenskunst. Je wordt telkens uitgenodigd om je identificatie met je verhaal in liefde los te laten en je zwaartepunt te leggen in jouw vrije, liefdevolle, heldere Zijnsaard. En vanuit deze oneindige, lichtende openheid je leven vorm te geven zoals jij dat wilt.

Dit vraagt beoefening van een vriendelijke open houding naar jezelf en de ander én te landen in precies hoe het voor je is, zonder correctie. Je krijgt zicht op je psyche plattegrond en traint het bewaren van je Zijnsblik middels optiekverhoging. Je leert vanuit deze oneindige ruimte, met vallen en opstaan, passend nieuw gedrag uit naar de ander.

Landen in je vrije aard

We starten met meditatie in beweging en zitmeditatie.

Er is ruimte om feedback te krijgen op de discipline en kwaliteit van jouw meditatiebeoefening thuis. Vragen hierover kun je van te voren aanleveren bij mij en de groep.

We herhalen oefeningen en theorie uit de cursus Gezonde Zelfliefde zodat deze meer kunnen verankeren in jou en je leert wennen aan thuis komen en thuis blijven.

Vanuit wijsheid reageren

We staan stil bij een voor jou belangrijke casus die je wilt verhelderen. Ik begeleid je vanuit meditatieve afstemming in de groep. Je leert om vanuit vrijheid aanwezig te zijn bij de casusinbreng van een ander. Hierdoor leer je jezelf beter kennen, contactvol te blijven en te reageren op de ander vanuit zorgeloos zijn ofwel respons-able worden vanuit de buffer van goedheid. Het is bijzonder en vruchtbaar om in deze groep aanwezig te zijn en op je gemak te raken met alles wat zich in relatie voordoet.

Van te voren lever je een casus aan over een thema dat op dat moment voor jou speelt en belangrijk is. Je bereidt de casus voor aan de hand van een aantal vragen die je vooraf toegestuurd krijgt.

Het is verheugend om een jaar lang met een kleine groep op pad te zijn.

Praktische informatie

Integratiegroep 2020 – 2021

In september 2020 start er weer een nieuwe integratiegroep voor studenten die de cursus Gezonde Zelfliefde bij mij of een andere gecertificeerde Leraar Zijnsoriëntatie gevolgd hebben. Heb je interesse in deelname? Stuur me dan een mailtje: liesbeth@dewakkerkusser.nl.

Integratiegroep 2019 – 2020

Aantal dagen: 8
Data: 
zaterdag 14 september, 5 oktober, 2 november, 7 december 2019, 8 februari, 28 maart, 16 mei, 27 juni 2020
Tijd: 09.30 – 16.30 uur
Adres: Tuinkamers, Doelenstraat 28A, Utrecht

Kosten: € 795,- incl. 21% BTW (particulieren), € 995,- incl. 21% BTW (werkgevers). Termijnbetaling mogelijk.

AANMELDEN

“Het idee dat vrijheid op een andere plek te vinden is dan waar je nu bent, is verwarring”