Integratiegroep Gezonde Zelfliefde


“Vanuit zorgeloze presentie wordt vanzelfsprekend handelen duidelijk!” (Longchenpa)

De integratiegroep is voor studenten die de cursus Gezonde Zelfliefde afgerond hebben, bij mij of een andere leraar Zijnsoriëntatie. Je leert de opgedane kennis, ervaring en inzichten uit de cursus Gezonde Zelfliefde te integreren in je werkende- en privé leven.

Zijnsoriëntatie is een westers pad voor verlichte levenskunst. Je wordt telkens uitgenodigd om je identificatie met je psyche verhaal in liefde los te laten en je zwaartepunt te leggen in jouw vrije, liefdevolle, heldere Zijnsaard. En vanuit deze oneindige, lichtende openheid je leven vorm te geven zoals jij dat wilt.

Dit vraagt beoefening van een vriendelijke open houding naar jezelf en de ander én te landen in precies hoe het voor je is, zonder correctie. Je krijgt zicht op je subject-object relatieschema’s en traint het bewaren van je Spiritblik middels optiekverhoging, net zoals je dat in les 7 van de cursus Gezonde Zelfliefde hebt beoefend. Je leert vanuit deze oneindige ruimte, met vallen en opstaan, passend nieuw gedrag uit. Het is geïnspireerd klungelen.

Het is verheugend om dit kostbare werk in een groep te beoefenen en met een kleine groep op pad te zijn.

Programma
Elke bijeenkomst start met meditatie in beweging en een zitmeditatie.

Vervolgens staan we stil bij een voor jou belangrijke casus die je wilt verhelderen. Ik begeleid je vanuit meditatieve afstemming in de groep. Je leert verschillende vaardigheden: jezelf en de casus situatie begrijpen, de benauwde en bezorgde psyche blik herkennen en je richten op een vrije, ongeconditioneerde blik, de Spiritblik. Je leert met compassie kijken naar alle elementen op je object-relatie-toneel, een passend antwoord vinden in de casus situatie en vanuit wijsheid te reageren.

Het is ook heel leerzaam om vanuit vrijheid aanwezig te zijn bij de casusinbreng van een ander. Je leert contactvol aanwezig te blijven. Het is bijzonder en vruchtbaar om in deze groep aanwezig te zijn en op je gemak te raken met alles wat zich in relatie voordoet, bij jou en je groepsgenoten.

Voorbereiding
Van te voren lever je een casus aan over een thema dat op dat moment voor jou speelt en belangrijk is. Je bereidt de casus voor aan de hand van een aantal vragen die je vooraf toegestuurd krijgt. Ook lees je voor een bijeenkomst de casus inbreng van je groepsgenoten.

Praktische informatie

In het voorjaar 2021 starten twee nieuwe integratiegroepen voor studenten die de cursus Gezonde Zelfliefde bij mij of een andere gecertificeerde Leraar Zijnsoriëntatie gevolgd hebben.

UTRECHT – voorjaarsgroep 2021

Data: 13 maart, 11 april, 30 mei en 10 juli 2021
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Adres: Ruimte voor Aandacht, Singelsteeg 2, Utrecht

GRONINGEN – voorjaarsgroep 2021

Data: 28 maart, zaterdag 24 april, 5 juni en 3 juli 2021
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Adres: De Poort, Moesstraat 20, Groningen

Kosten:
Particulieren: € 480,- incl. 21% BTW
ZZP’ers: € 480,- excl. 21% BTW
Vergoed door werkgever: € 740,- excl. 21% BTW
Tarief voor studenten (MBO/HBO/WO) en sociaal minimum: 20% korting op de prijs van particulieren

Termijnbetaling mogelijk

AANMELDEN

“Het idee dat vrijheid op een andere plek te vinden is dan waar je nu bent, is verwarring”