“Meditatie is de viering van je vrije staat”

Inspiratie/Meditatie avonden – start 7 september 2023

Welkom bij de maandelijkse inspiratie en meditatie avonden. Tijdens deze avonden herinner en herken je telkens opnieuw jouw altijd al vrije Spiritaard en maak je hier contact mee. Je wordt elke avond uitgenodigd in de open, onbeschreven en onbegrensde ruimte te stappen en te wennen aan onbepaald zijn, vrij zijn. Hieraan wennen is een heel pad en vormt de basis van dit pad van levenskunst. Jouw zicht verdiept en stabiliseert zich. Je opent je voor het contact van de kwaliteiten van jouw Spirit waardoor je deze steeds meer en meer leert belichamen. Het is vreugdevol om dit samen met andere geïnspireerde padgenoten te beoefenen en uit te wisselen.

De verschillende meditatievormen zijn gericht op verschillende niveaus van je geest: van het meest concrete niveau tot het meest subtiele. Zo maak je onder andere contact met de stroming van je lichaamsenergie, je ervaart verbinding met al het bestaande en je ‘verwijlt’ in de stille ruimte van je geest.

Zonder meditatie oefening en discipline word je geleefd door je gewoontepatronen. Je verliest het contact met nu-heid en jouw altijd al vrije relationele aard. Daarom is dagelijks mediteren belangrijk en ondersteunend en tevens erend en waarachtig naar jouw Spiritaard. Je wordt er een blijer mens van!

De meditatieavonden zijn toegankelijk voor alle studenten Zijnsoriëntatie. Je bent student als je een training of cursus hebt gevolgd bij mij of een collega leraar. De serie bestaat uit 10 lessen.

Je bent ook welkom om een proefles mee te doen.

 

AANMELDEN

Donderdagavonden 2023 – 2024:
Data: 7 september, 5 oktober, 9 november, 14 december, 18 januari, 15 februari, 14 maart, 18 april, 16 mei, 20 juni en 4 juli 2024
Tijd:
19.30 – 21.00 uur
Locatie:
Tuinkamers, Nicolaasklooster, Doelenstraat 28A, Utrecht (online meedoen is mogelijk)
Werkvormen: meditatie in beweging, zitmeditatie, visualisaties en deelrondes

Kosten:
Prijs: €190,- voor 10 aaneengesloten bijeenkomsten.
Studenten (MBO/HBO/WO) en sociaal minimum: € 150,-
Een losse (proef)les kost €22,-

De tarieven zijn vrijgesteld van BTW doordat mijn leerruimte is geregistreerd in het CRKBO register.

Voorwaarden: Je kunt op elke datum starten. Niet bijgewoonde bijeenkomsten kunnen helaas niet vergoed of ingehaald worden.

 

AANMELDEN

Ervaringen

Liesbeth, je hebt een fijne manier van lesgeven en hebt een bepaalde capaciteit om mensen op hun gemak te stellen en zich prettig bij je te laten voelen. Zich open te stellen naar je. Dit vond ik zelf erg belangrijk tijdens de lessen. De meditatielessen hebben iets veranderd in mijn dagelijkse leven: de teksten die je gebruikte waren inspirerend waardoor ik probeer me bewuster te zijn van mezelf, mijn gedachten en gevoelens.

Eke

Fijn was het om telkens in een geïnspireerde omgeving te vertoeven en te bewegen, om samen stil te zijn, om even uit de eeuwige to-do-lijst te zijn. ‘Laat het waar zijn’ is een zin die me in het dagelijks leven heeft geholpen iets lastigs gewoon waar te laten zijn; dat was heel ontspannend. Net als ‘Je kunt er niet naar toe, je bent er al’. Dank voor jouw enthousiasme en gedrevenheid bij het geven van je cursussen.

Annemiek

Voor mij was de kennismaking met meditatie zo bijzonder. Ik heb een heel aantal momenten een kant van mezelf gevoeld/gezien die ik niet kende. Ik heb Liesbeth en haar lessen ervaren als open, warm, betrokken, diep, gastvrij en gezellig. Ik zie dat iedereen zich op z'n gemak voelt. Liesbeth laat antwoorden op zich inwerken voordat ze reageert, dat zouden meer mensen moeten doen. Ik ben blij met deze training en zal Liesbeth zeker aanbevelen bij vrienden.

Paul

Mijn behoefte was om mezelf vaker te herinneren dat ik al vrij ben. In mijn dagelijks leven gaat mijn gevoel van stress al snel met me aan de haal en vergeet ik nogal eens me de rijkdom van Zijn te herinneren. Door de meditatie in beweging en visualisaties werd ik mij meer bewust van mijn dagelijkse patronen en verkramping. Door de meditatielessen realiseer ik me meer dan voorheen hoe nerveus ik ben; en dat alles er mag zijn! Liesbeth, je zet een fijne sfeer neer en stemt goed af op de ervaringen in de groep tijdens de meditaties.

Josje

Mijn doel vooraf aan de training was om zelfstandig een rustmoment in te bouwen, zodat daarna lichaam en geest rustiger is. Ik heb veel geleerd, maar ben ook veel vergeten door de ontspanning ;-). Ik heb de meditatielessen als een klein wonder ervaren. Ik heb veel gevoeld. Dat had ik zelf niet kunnen bereiken.

Bas